[O2FL] Oba lustra sterują się na raz po wymianie kierunku w

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OLO_24
    Classic
    • 2007
    • 12

Zamieszczone przez feels3
    Mialem przyjemnosc przejechac sie Cupra 280KM, ustawilem sobie wszystko w tryb CUPRA, oprocz zawieszenia, DCC ustawilem na tryb komfort i mimo 19cali musze przyznac ze przelatuje to nad warszawskimi dziurami zgrabniej i ciszej niz moja zwykla O3.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Cupra w codziennej jezdzie. Halas na autostradzie rowniez bardzo w porzadku.

Osiagow komentowac nie bede, ciezko emocje przeniesc na papier, ale ciagnie mocno, nie ma co
    Popieram, jeździłem dzisiaj wersją Cupra 280 i muszę powiedzieć że to był błąd, teraz siedzę i zastanawiam się jak sensownie argumentować taki zakup z funduszy domowych
    A tak poważnie pomimo 19' byłem pod wrażeniem pracy zawieszenia (w stosunku do zwykłej O3) oraz do wyciszenia we wnętrzu przy prędkościach +120 (jeździłem nową O3 1.4 tsi tydzień temu i było znacznie głośniej). Co do jakości plastików w środku to po opisach co po niektórych spodziewałem się tragedii, a jest po prostu inaczej niż w O3 (np. są miękkie boczki, fajniejsze zegary, mega miękkie obicie deski u góry czy podświetlenie ambientowe drzwi).
    Jeździłem także wersją FR 1.4 150 ACT i wrażenia z jazdy jak najbardziej jak powyżej (oczywiście za wyjątkiem mocy generowanej przez silnik), system ACT załączał się bezszelestnie i niczego nie było czuć.
  • Goofer
    Drive
    • 2006
    • 81

Koledzy - sprawa taka... nie działał mi kierunek w lusterku u pasażera na 100% tzn, te dwie diody wypukłe na końcu świeciły reszta nie. Jako że miałem na "dawcę" całą płytkę z działającymi diodami z drugiego auta gdzie całe lusterko poszło w mak, zabrałem się za przeszczep tego ustrojstwa, rozebrałem mój kierunek odlutowałem 2 kabelki od tych ostatnich diod, wstawiłem sprawną płytkę z resztą diodek, poskładałem, podłączyłem i wszystko teraz ładnie świeci w lustereczku tylko po autoskanie wywala takie coś:

Address 52: Door Elect, Pass. Labels: 1K0-959-702-MAX3.lbl
    Part No SW: 1T0 959 702 N HW: 1T0 959 702 N
    Component: Tuer-SG 008 2003
    Coding: 0004342
    Shop #: WSC 73430 790 00000
    VCID: 43814B3F7955

1 Fault Found:
    00110 - Right Mirror Turn Signal Lamp (L132)
    012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent

Czy to jest błąd który właśnie dotyczy tego kierunkowskazu ? Zaznaczam że kierunek działa jak fabrycznie nowy Jako rzecz niespodziewana dodam iż dziwne rzeczy dzieją się z regulacją elektryczną lusterek, tj ustawiam lusterko kierowcy - ustawiają się oba lusterka, ustawiam lusterko pasażera - ustawia się tylko lusterko pasażera. O co chodzi ? Przed demontażem i rozbiórką lustra pasażera było wszystko okej. Co zchrzaniłem ? Rozebrałem raz jeszcze lustro żeby sprawdzić czy kostki dobrze podłączyłem ale tam nie ma możliwości żeby źle to zrobić. Jakieś pomysły ?
    Była O1 1.6 AEE
    Było A4 B5 1.6 ADP
    Jest O2 FL 1.9 BXE

Komentarz

• eaglemirek
      RS
      • 2010
      • 14146
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Goofer
      ustawiam lusterko kierowcy - ustawiają się oba lusterka, ustawiam lusterko pasażera - ustawia się tylko lusterko pasażera.
      Prawidłowo

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• krzynol
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 11203
        • Superb II combi (3T5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jako rzecz niespodziewana dodam iż dziwne rzeczy dzieją się z regulacją elektryczną lusterek, tj ustawiam lusterko kierowcy - ustawiają się oba lusterka, ustawiam lusterko pasażera - ustawia się tylko lusterko pasażera
        a to jest akurat jak najbardziej normalne - większość aut tak ma - wyłączane jest to w maxidocie

Czy to jest błąd który właśnie dotyczy tego kierunkowskazu
        jo - coś źle zdrutowałeś
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

Goofer, kasowałeś błąd po lutowaniu?
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• Goofer
            Drive
            • 2006
            • 81

Kasowałem, pojawia się ponownie.
            Z lusterkami to normalne ?? Nie miałem tak przed "drutowaniem", gdzie to w maxidocie zmienić ? Kurcze teraz to zaczynam podejrzewać że włączyłem to przypadkowo jak bawiłem się maxidotem - poznawałem tajniki hyhy. Jak to cofnąć ? Wie ktoś ?

Co do błędu to nie przeszkadza mi on, ważne że kierunek działa, myślałem że ma to coś wspólnego z tymi lusterkami ale jeśli nie to tylko zostaje mi zmienić to w maxidocie.
            Była O1 1.6 AEE
            Było A4 B5 1.6 ADP
            Jest O2 FL 1.9 BXE

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

wejść w menu lusterek i ustawić 'indywidualnie'

MAXIDOT

SETUP -> CONVENIENCE -> MIRROR ADJUST -> INDIVIDUALLY

BTW
              teraz masz zaznaczone BOTH MIRRORS
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Goofer
                Drive
                • 2006
                • 81

No zgadza się, już po zabiegu jestem, tak jak piszesz LUKI miałem zaznaczone both mirrors. Teraz wszystko już działa tak jak powinno. A błąd kierunku niech sobie będzie, jak się wyłożą znowu diody to kupie wtedy nówkę zamiennik, jak to uczyniłem na stronę kierowcy. Tak na marginesie jak ktoś szuka takiego takiego kierunkowskazu to na alle kupowałem z tej aukcji : http://allegro.pl/kierunkowskaz-lust...286060028.html
                Elegancki zamiennik, działa jak należy a koszt dwa razy mniejszy niż w ASO.
                Była O1 1.6 AEE
                Było A4 B5 1.6 ADP
                Jest O2 FL 1.9 BXE

Komentarz

Pracuję...